מאכלים המכילים סויה אינם מגבירים את הסיכון לחזרת המחלה או לתמותה בקרב נשים עם היסטוריה של סרטן השד, כך עולה ממטא-אנליזה שהוצגה בפגישה השנתית של ה-American Association for Cancer Research.
"נשים הצורכות מזונות המכילים סויה יכולות להיות סמוכות ובטוחות כי צריכה מתונה אינה מגבירה את הסיכון להישנות של סרטן השד," כך מסרו מחברי המחקר.
"נשים המעוניינות לאמץ סגנון חיים בריא על מנת לשפר את פרוגנוזת המחלה ואת הבריאות הכללית יכולות לכלול צריכה מתונה של מזונות המכילים סויה בדיאטה שלהן."
הן נשים והן הרופאים המטפלים הביעו בעבר חששות כי soy isoflavones עשויים להגביר את הסיכון להישנות הסרטן וזאת עקב תכונותיו דמויות האסטרוגן, כולל יכולתו להקשר לקולטנים לאסטרוגן בשד ולגרום לסטימולציה של פרוליפרציה תאית. בנוסף, ציינו מחברי המחקר כי בעבר פורסמו דיווחים סותרים על השפעות סינרגיסטיות ואנטגוניסטיות בין isoflavones ו- tamoxifen (שניהם נקשרים לקולטנים לאסטרוגן).
מחברי המחקר בחנו מידע מה- After Breast Cancer Pooling Project שכלל 16,000 נשים בגילאים 20-83 משלושה מרכזים רפואיים בארה"ב ואחד בשנחאי. המחקרים היו מחקרי תצפית ומחברי המחקר הנוכחי ציינו כי יתכן והממצאים עורפלו על ידי גורמים מערפלים שונים הקשורים לסגנון חיים שלא היו ניתנים לשליטה.
כל הנשים אובחנו עם סרטן שד פולשני ראשוני. תשובותיהן על שאלונים הקשורים לתדירות הצריכה של מזונות שונים הראו כי צריכת הסויה הממוצעת היומית של isoflavone בקרב הנשים בארה"ב הייתה 3.2 מ"ג – נמוכה משמעותית מזו של הנשים הסיניות – 45.9 מ"ג.
במהלך מעקב ממוצע של 9.2 שנים, 2,622 נשים חוו הישנות של המחלה ו- 2,592 מתו.
כאשר השוו החוקרים את הנשים בעשירוני הצריכה הגבוהים של isoflavone עם הנשים בעשירוני הצריכה הנמוכים הם מצאו כי צריכה מוגברת של מזונות המכילים סויה לאחר אבחנת הסרטן מפחיתה את הסיכון להישנות הסרטן ולתמותה מכל הגורמים – ב- 15%.
ניתוח נוסף מצא כי נשים בקטגוריית הצריכה הגבוהה ביותר (>23 מ"ג ליום) הציגו ירידה של 9% בסיכון לתמותה ו- 15% להישנות בהשוואה לנשים בקטגוריית הצריכה הנמוכה ביותר (0.48 מ"ג ליום או פחות).
החוקרים אף מצאו כי נשים המטופלות ב- tamoxifen וצורכות כמות גבוהה של isoflavone מציגות סיכון מופחת הן לתמותה מכל הסיבות והן להישנות של סרטן השד, בהשוואה לנשים שלא טופלו ב- tamoxifen ואשר צרכו את הכמות הנמוכה ביותר של מזונות המכילים סויה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine