מחקר שנערך באוניברסיטת ליברפול מצא כי תינוקות שאושפזו בבתי החולים עקב bronchiolitis ואשר גדלו בבית בו אחד ההורים מעשן, הציגו סיכוי גבוה פי 2 להזדקק לטיפול בחמצן וסיכוי גבוה פי 5 להזדקק להנשמה מלאכותית, בהשוואה לתינוקות להורים לא מעשנים.
החוקרים מצאו כי התינוקות שאושפזו בבתי החולים עקב bronchiolitis והגיעו מבתים בהם נהוג לעשן, הציגו מחלה קשה יותר בהשוואה לתינוקות מבתים בהם לא מעשנים, וזאת ללא קשר למצבם הסוציו-אקונומי. ד"ר Calum Semple מהמכון לבריאות הילד מסר: "החשיפה לעישון טבק הינה גורם הניתן למניעה המגביר הן את חומרת המחלה בתינוקות והן את הצורך שלהם בשירותי הבריאות. המחקר הנוכחי מספק את הראיות הראשונות כי ניתן להפריד בין השפעותיו של העישון ובין השפעות הקיפוח החברתי".
bronchiolitis הינו זיהום חמור בבית החזה הפוגע בתינוקות ומהווה את הגורם הנפוץ ביותר לאשפוז בבית החולים במהלך שנת החיים הראשונה במדינות מפותחות. כ- 25 מתוך כל 1,000 תינוקות המאושפזים במהלך החורף בבתי החולים עקב bronchiolitis זקוקים לטיפול בחמצן ולסיוע באכילה – ומתוכם, 10% זקוקים לעזרה בנשימה.
עישון טבק הינו הגורם המזהם הביתי הנפוץ והחשוב ביותר אליו נחשפים ילדים צעירים. הקשר בין עישון טבק בבית ובין הסיכון של תינוקות לפתח bronchiolitis ידוע היטב, כמו גם הקשר בין קיפוח חברתי ועישון. אף על פי כן, נכון להיום, קשה לתאר את התרומה העצמאית של החשיפה לעישון טבק ושל המצב הסוציו-אקונומי (קיפוח חברתי) על חומרת המחלה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine