מחסום ההגנה של העור אינו מפותח לחלוטין בשנה הראשונה של החיים וקרינת ה- UV עשויה לגרום לשינויים המתרחשים בשלבים מוקדמים של החיים.
הנחיות להגנה מפני השמש מהוות חלק בלתי נפרד מהפרקטיקה הקלינית. הנחיות אלו חשובות במיוחד לתינוקות ולילדים צעירים ונושאים הקשורים לקבוצת גיל זו נידונו במסגרתם של מספר מחקרים שנערכו לאחרונה. תינוקות (מתחת לגיל שנה) ועוללים (גיל שנה עד שלוש) מוגנים פחות מפני קרינה אולטרא סגולה (UV) בהשוואה למבוגרים. עורם של הילדים הצעירים מכיל פחות מלנין ושכבת הקרטין (stratum corneum) של האפידרמיס שלהם דקה יותר. מחקרים שנערכו בתינוקות שהוגנו מפני חשיפה לשמש במהלך הבילוי בחוץ אך לא מפני חשיפה מקרית לקרינת UV (כלומר, בתוך מכוניות, בצל או ביום מעונן) הדגימו שינויים עונתיים בפיגמנטציה של האספקט החיצוני (אך לא של האספקט הפנימי) של הזרוע, ממצא המעיד כי אפילו חשיפה מקרית לשמש עשויה להשפיע על העור. ניתן ללמוד על חשיבות ההגנה מפני השמש בשלבים המוקדמים של החיים מבחינת השינויים הגנטיים המתרחשים בשומות (nevi), חשיפה לשמש בשלבי החיים המוקדמים גורמת לעלייה במספר ה- pigmented nevi המכילות מוטציות גנטיות שונות מאלו המצויות בשומות המולדות (congenital nevi).
אף על פי שהמלצות קפדניות להגנה מפני השמש אומצו על ידי ה- American Academy of Pediatrics (AAP) וה- American Academy of Dermatology, הטמעתן על ידי ההורים פחות מאידיאלית כאשר בין 29% ל- 83% מהילדים נשרפים מהשמש מדי קיץ.
עקב היחס הגבוה של שטח גוף/מסת גוף, רגישות לספיגה מלעורית והבדלים במטבוליזם של תוצרי קרינת השמש, הימנעות מחשיפה לשמש הינה האסטרטגיה המומלצת עבור קבוצת גיל זו. אף על פי כן, ה- AAP הציע כי ניתן לחשוף לשמש באופן מוגבל חלקי גוף מסוימים המכוסים בקרם הגנה עם מקדם 15 ומעלה (לדוגמא: פנים, גב היד) וזאת כאשר אין בנמצא צל או ביגוד מתאים. יש להשתמש אך ורק בקרם הגנה שאינו מגרה את העור או העיניים. מסננים א-אורגניים כגון zinc oxide ו- titanium dioxide אינם חודרים אל מעבר לשתי השכבות הראשונות של ה- stratum corneum, ולכן לרוב אינם גורמים לגירוי. משום כך אלו הם מסנני הקרינה המומלצים עבור קבוצת גיל זו.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine