מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבדוק את השפעת הטיפול ב-cervical intraepithelial neoplasia ,CIN על הסיכוי להיריון ועל תוצאות ההיריון.
מחקר הקוהורט הרטרוספקטיבי שנערך באוניברסיטת הלסינקי, פינלנד כלל 6,179 נשים שטופלו עקב CIN בין השנים 1974 ו- 2001 ו- 30,436 נשים שהיוו קבוצת ביקורת. אחר כל הנשים נערך מעקב עד סוף שנת 2004.
מטרות המחקר כללו היארעות היריון, לידות חיות, הפלות, היריון מחוץ לרחם,molar pregnancies והפסקות היריון, לפני ואחרי הטיפול ב- CIN. שיעורי ההיארעות הוערכו באמצעות החישוב של יחסי הסיכון (hazard ratios).
לאחר הטיפול ב- CIN נמצאו שיעורים גבוהים יותר הן של היריון (יחס סיכון 1.20) והן של לידות חיות (1.12) בקרב הנשים שטופלו בהשוואה לקבוצת הביקורת. לפני הטיפול, שיעור ההריונות היה גבוה יותר בקרב הנשים שטופלו (יחס סיכון 1.06). שיעור ההיארעות של היריון מחוץ לרחם ושל הפסקות היריון היו גבוהים משמעותית בקרב הנשים שטופלו, הן לפני והן אחרי הטיפול ב- CIN.
מסקנת החוקרים: לא נמצאו כל ראיות ברורות המעידות כי הטיפול ב- CIN גורם לתופעות לוואי כלשהן. הפסקות היריון והיריון מחוץ לרחם היו נפוצים יותר בקרב קבוצת הנשים המטופלות גם לפני הטיפול ב- CIN.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine