מזונות המטוגנים בשמן זית, שמן חמניות ושמנים צמחיים אחרים אינם מגבירים את הסיכון לתחלואה קרדיאלית, כך עולה ממחקר שפורסם ב- BMJ.
כ- 41,000 מבוגרים מספרד מילאו שאלונים וענו על שאלות בנוגע לתדירות הצריכה של מזונות מטוגנים ולסוג השמן בו הם עושים שימוש. כמעט שני-שליש מהנשאלים דיווחו על שימוש בשמן זית לטיגון, בעוד שהשאר השתמשו בשמן חמניות או בשמנים צמחיים אחרים. לאחר חציון מעקב של 11 שנים, לא נמצא כי צריכה של מזונות מטוגנים קשורה עם היארעות של אוטם שריר הלב, תעוקת חזה שהצריכה רה-וסקולריזציה או תמותה מכל הסיבות.
עורכי המחקר הזהירו וציינו כי לא יכלו להפריד בין השפעת השמן ובין השפעתו של סוג המזון שטוגן. מאמר מערכת סיכם: “ההנחיות לציבור צריכות להתמקד בייעוץ לתזונה מאוזנת של מזונות מטוגנים (דגים, בשרים ותפו”א) משום שהמזונות הללו מכילים כמויות נדיבות של חומרים המשפיעים על הסיכון להיארעות מחלות בעורקי הלב הכליליים.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine