מחקר קוהורט: הקשר בין טיפול בתרופות היפנוטיות ובין תמותה ומחלת הסרטן

מחקר אמריקאי שפורסם ב- BMJ מצא סיכון מוגבר לתמותה בקרב אנשים המטופלים בתרופות היפנוטיות עקב נדודי שינה.
במסגרת המחקר נבדקו רשומות רפואיות אלקטרוניות שכללו 10,529 מטופלים (גיל ממוצע 54 שנים) שקיבלו מרשמים לתרופות היפנוטיות ו- 23,676 נבדקים שהיוו את קבוצת הביקורת (אשר לא טופלו בתרופות היפנוטיות). אחר קבוצת המחקר נערך מעקב של 2.5 שנים בממוצע – בין ינואר 2002 וינואר 2007.

המידע תוקנן לגיל, מגדר, , BMI, מוצא אתני, מצב משפחתי, שתיית אלכוהול והיסטוריה של סרטן. יחסי הסיכון לתמותה חושבו באמצעות Cox proportional hazards models לאחר תקנון לגורמי סיכון, ריבוד ל- 116 קבוצות והשוואה בין קבוצת המחקר והביקורת באמצעות 12 קריטריונים של תחלואה נלווית.

החוקרים דיווחו על הממצאים הבאים:
• עבור הקבוצות 0.4–18, 18–132 ו- >132 מנות תרופה/שנה, נמצאו יחסי הסיכון הבאים: (95% CIs) – 3.60 (2.92 to 4.44), 4.43 (3.67 to 5.36) ו- 5.32 (4.50 to 6.30), בהתאמה. ממצאים המדגימים קשר של מנה-תגובה.
• עבור השימוש ב- zolpidem (התרופה ההיפנוטית הנפוצה ביותר במסגרת הקוהורט), יחס הסיכון עבור הקבוצה השלישית מבין שלוש הקבוצות (lowest tertile) – 5-130 מ”ג/שנה היה דומה מבחינה סטטיסטית ליחס הסיכון שנצפה עבור הקבוצה השלישית מבין שלוש הקבוצות שטופלה ב- temazepam – 10–240 מ”ג/שנה. 3.93 (95% CI 2.98 to 5.17) בהשוואה ל- 3.71 (95% CI 2.55 to 5.38).
• עבור כל תרופה היפנוטית, או עבור zolpidem או temazepam באופן ספציפי, יחס הסיכון לתמותה עבור הקבוצה האמצעית מבין שלוש הקבוצות (middle tertiles) היה גבוה פי 4-5 עבור המטופלים בהשוואה לנבדקים שלא טופלו בתרופות היפנוטיות, והסיכון שנצפה בקרב הקבוצה הראשונה מבין השלוש (highest tertiles) היה גבוה פי 5-6 בהשוואה לנבדקים שלא טופלו, ממצא המעיד על יחס מנה-תגובה ל- zolpidem ו- temazepam באופן ספציפי ועל יחס מנה-תגובה עבור כל התרופות ההיפנוטיות שנבדקו.
• טיפול בתרופות היפנוטיות בקרב השליש העליון של הנבדקים הגביר באופן מובהק את הסיכון לסרטן – יחס סיכון 1.35 (95% CI 1.18 to 1.55). ממצא המעיד כי הסיכון לתמותה ולסרטן הקשור בשימוש בתרופות היפנוטיות אינו נגרם על ידי מחלות שקדמו לתחילת הטיפול בתרופות הללו.

עורכי המחקר סיכמו כי טיפול בתרופות היפנוטיות נמצא כמגביר ביותר מפי 3 את הסיכון לתמותה אפילו במינונים של 18> גלולות/שנה. הקשר שנצפה נותר בעינו אף לאחר שבוצעו ניתוחים שונים.

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

מאמרים נוספים

gsk_cigaret1
הפסקת עישון והסיכון לסרטן השלפוחית
עישון מהווה גורם מנבא משמעותי להיארעות סרטן שלפוחית השתן. למרות שהסיכון לתחלואה נמוך יותר בקרב מעשנים בעבר בהשוואה למעשנים בהווה, אך מידת ההפחתה בסיכון לאחר הפסקת העישון עדיין אינה...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / שקיעת דם - Erythrocyte sedimentation rate
 באדיבות ויקירפואה       שקיעת דם – Erythrocyte sedimentation rate     מעבדה   המטולוגיה בדם   תחום   הערכת מצבי זיהום ודלקת...
עישון משפיע לרעה על הפרוגנוזה של סרטן המעי הגס
    סיכוי נמוך יותר כי מעשנים יישארו בחיים או ללא חזרה של מחלת הסרטן שלוש שנים לאחר שעברו ניתוח עקב סרטן המעי הגס, וזאת בהשוואה לאנשים שמעולם לא עישנו. כך עולה ממחקר חדש....
sport2
פעילות גופנית והסיכון לפוליפים במעי הגס
מחקר חדש מצא כי פעילות גופנית מפיתה את הסיכון ל- adenomatous polyps הידועים כממצאים העשויים לבשר סרטן במעי הגס.   מסקנות החוקרים מתבססות על ניתוח מידע שנאסף מ- 28,250 אחיות אמריקאיות...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר