בדיקות א.ק.ג מאפשרות לחזות בצורה טובה יותר את הסיכון למחלות לב כליליות (CHD), וזאת בהשוואה לגורמי הסיכון המסורתיים. על כן, יש לצרף את הבדיקה לפרופיל הבדיקות המבוצע.
פרפור פרוזדורים, היפרטרופיה חדרית ואב-נורמאליות נוספות המאובחנות בבדיקת א.ק.ג מכפילות את הסיכון למחלות לב כליליות בקרב מבוגרים, כך מצא מחקר בינלאומי.
החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה טענו כי בדיקות א.ק.ג צריכות להתווסף לגורמי הסיכון המסורתיים המשמשים לצורך הערכת הסיכון למחלות לב כליליות, וזאת על מנת לשפר את יכולת הניבוי של אירועי לב כליליים.
החוקרים ציינו כי בהשוואה לאוכלוסייה בגיל העמידה, יכולת הניבוי ל- CHD פחות מדויקת בקרב מבוגרים, וכי הם מאמינים שבדיקת א.ק.ג תהווה תוספת חשובה לפרופיל הסיכון המבוצע לקבוצת גיל זו, בעיקר הודות לעלותה הנמוכה, נפיצותה ובטיחותה.
החוקרים בדקו רשומות רפואיות של 2,192 מבוגרים בגילאים 70-79 שנים ללא מחלות קרדיווסקולאריות וחיפשו אירועי CHD.
הנבדקים עברו בדיקת א.ק.ג בתחילת המחקר ולאחר 4 שנים. הסקירה הראשונה מצאה כי 782 נבדקים הציגו אב-נורמאליות קלה או משמעותית בבדיקת הא.ק.ג. לאורך 8 שנות המחקר, 351 נבדקים חוו אירועים של CHD.
לאחר תקנון לגורמי הסיכון המסורתיים, החוקרים מצאו כי אירעו 29.3 אירועים של CHD פר 1,000 שנות אדם בקרב נבדקים שהציגו אב-נורמאליות קלה בבדיקת הא.ק.ג, ו- 31.6 אירועים בקרב נבדקים שהציגו אב-נורמאליות משמעותית. 17.2 אירועים פר 1,000 שנות אדם נצפו בקרב נבדקים שלא הציגו אב-נורמאליות בבדיקה.
לאחר 4 שנים, נבדקים עם אב-נורמאליות חדשה או מתמשכת בבדיקת הא.ק.ג הציגו סיכוי גבוה פי 2 לחוות אירוע של CHD.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine