צריכה מרובה של אוכמניות ותותים – העשירים ב- flavonoids – מאטה את שיעור הדעיכה הקוגניטיבית בקרב נשים מבוגרות, כך עולה מניתוח של ה- Nurses’ Health Study שמומן על ידי התעשייה ופורסם ב- Annals of Neurology.
כ- 16,000 נשים מילאו שאלונים בנוגע לתדירות הצריכה של מזונות שונים באופן סדיר החל מגיל העמידה, ולאחר מכן עברו הערכה קוגניטיבית בהגיען לגיל 70. לאורך 4 שנות המעקב, נמצא כי צריכה מוגברת של תותים ואוכמניות מאיטה דעיכה קוגניטיבית. הקשר החזק ביותר נצפה בקרב נשים שצרכו לפחות מנה אחת של אוכמניות או לפחות שתי מנות של תותים בשבוע. צריכה שכזו, חישבו החוקרים, עיכבה את ההתבגרות הקוגניטיבית בעד 2.5 שנים. הצריכה הכללית של flavonoid אף נצפתה כקשורה עם פחות דעיכה קוגניטיבית.
החוקרים ציינו כי ישנן ראיות ביולוגיות מובהקות התומכות בממצאים האחרונים – לדוגמא, flavonoids מסוימים עשויים להפחית את הדלקת הנוירולוגית (neuroinflammation) ולהגביר את החיוניות הנוירונלית.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine