צריכת חומצות שומן אומגה-3 אינה מגינה מפני אירועים קרדיווסקולאריים, כך עולה מסקירת ספרות (meta-analysis) שפורסמה בכתב העת JAMA.
הסקירה כללה 20 מחקרים אקראיים בהם השתתפו כ- 69,000 בני אדם. המחקרים בדקו שימוש בתוספים של אומגה-3 או ייעוץ דיאטטי מול שימוש בפלסבו או דיאטה ששימשה כביקורת, לצורך מניעה ראשונית או שניונית של תחלואה קרדיווסקולארית.
שני מחקרים שהתמקדו בייעוץ לדיאטה לא מצאו תוצאות חד משמעיות בנוגע לסיכון הקרדיווסקולארי: המחקר הראשון מצא כי דיאטה עשירה באומגה-3 יעילה בעוד שהמחקר השני מצא כי הדיאטה ששימשה כביקורת הייתה יעילה. שאר המחקרים שהתמקדו בתוספי תזונה לא מצאו קשר בין צריכה של אומגה-3 (מינון ממוצע 1.5 ג’/יום) ובין תמותה כללית, מוות פתאומי, מוות מסיבות קרדיאליות, MI או שבץ, לאחר חציון שימוש של שנתיים.
החוקרים סיכמו: “ממצאינו אינם מצדיקים שימוש באומגה-3 לצורך התערבות יומיומית קלינית מובנית או את קיומם של קווים קליניים התומכים בדיאטה עשירה באומגה-3.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine