אכילת דגנים מלאים מפחיתה את הסיכון ללקות באי סבילות לגלוקוז (impaired glucose tolerance) רמות לא תקינות של גלוקוז בצום (impaired fasting glucose), או שניהם.
תושבים משוודיה שאכלו מזונות המכילים יותר מ- 59 גרם של דגנים מלאים ליום הציגו סיכוי נמוך ב- 27% ללקות בטרום סוכרת, בהשוואה לתושבים שאכלו 30 גרם פחות.
ה- American Diabetes Association מעריכה כי אחד מתוך כל ארבעה אמריקאים מעל לגיל 20 סובל מטרום סוכרת וכי כמעט אחד מתוך כל ארבעה מהללו ילקה לבסוף בסוכרת.
מחקרי עבר מצאו כי דיאטה עשירה בדגנים מלאים מפחיתה את הסיכון לסוכרת אך המחקר החדש שפורסם בכתב העת המקוון American Journal of Clinical Nutrition מצא את הקשר עם המצב המוקדם יותר.
המחקר כלל 5,477 תושבים משוודיה בגילאים 35-56, ללא סוכרת בתחילת המחקר, אשר מילאו יומני תזונה בהם ציינו כמה דגנים מלאים צרכו. החוקרים עקבו אחר רמות הגלוקוז בדמם של הנבדקים לאחר 10 שנים.
באופן כללי, אחד מתוך כל 13 נבדקים פיתח טרום סוכרת, בעוד שאחד מתוך כל 33 נבדקים פיתח סוכרת.
הקשר בין צריכת דגנים מלאים והסיכון לטרום סוכרת היה גבוה יותר בקרב גברים. לא נמצא הבדל עבור אנשים עם סיכון גנטי גבוה לסוכרת.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine