מידע ממחקר ישן מעיד כי החלפה של שומנים רוויים ב- omega-6 linoleic acid הינה מסוכנת, ממצא המעלה שאלות בנוגע להמלצות שפורסמו על ידי ה- American Heart Association. כך מפרסם ה- BMJ.
ה- Sydney Diet Heart Study, מחקר שבחן את הפרוגנוזה הקרדיווסקולארית ונערך בין השנים 1966-1973, נותח לראשונה. המחקר שכלל 450 גברים שחוו לאחרונה אירועים כליליים (coronary events) בדק כיצד משפיעה ההחלפה של שומנים רוויים ב- omega-6 linoleic acid בדיאטה. בתום המחקר נמצא שיעור גבוה יותר של תמותה מכל הסיבות בקרב הקבוצה שקיבלה omega-6 linoleic acid. המידע שאוכסן על קלטות, אף הראה סיכון מוגבר לתמותה ממחלות קרדיווסקולאריות (יחס סיכוי 1.70) וממחלות כליליות (1.74).
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine