ה- World Health Organization מציע להוריד את סף הצריכה הגבוה לסוכרים הנצרכים בדיאטה לפחות מ- 5% מסך כל צריכת האנרגיה, וזאת על מנת להפחית את הסיכון לעודף משקל ועששת השיניים.
בטיוטת הקווים המנחים שפורסמה מציין ה- WHO כי על הסוכרים להוות פחות מ- 10% מהצריכה הקלורית – כפי שצוין גם בקווים המנחים שפרסם הארגון בשנת 2002 – אך יתרונות נוספים יתקבלו באם צריכת הסוכר תהווה פחות מ- 5% מסך הקלוריות הנצרך – כמות שוות ערך לכ- 6 כפיות סוכר ליום.
פחית אחת של משקה קל מכילה כ- 10 כפיות סוכר.
ההמלצות פתוחות לעיון ולתגובות הציבור עד סוף חודש מרץ, טרם תפורסם הגרסא הסופית והרשמית של ההנחיות.