"הממצאים נותנים לנשים סיבה נוספת לצרוך פירות וירקות," ציינו החוקרים.
במסגרת המחקר שנערך ב-College of Medicine Albert Einstein שבניו-יורק, נערך מעקב אחר הדיאטה של כ- 90,000 נשים בגילאים 50-79, למשך 11 שנים בממוצע. כאשר הושוותה צריכת האשלגן והיארעות שבץ ותמותה, נמצא כי צריכה גבוהה של אשלגן קשורה בהיארעות נמוכה של שבץ ותמותה.
נשים שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של אשלגן הציגו סיכון נמוך ב- 16% ללקות בשבץ וסיכון נמוך ב- 10% לתמותה בהשוואה לנשים שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר של מזונות עשירים באשלגן. החוקרים הראו כי יתרונותיו של האשלגן למאבק בשבץ היו המודגשים ביותר בקרב נשים ללא יתר לחץ דם.
מחקרים קודמים הראו כי אשלגן יעיל להורדת לחץ הדם, אך לא היה ברור האם צריכת אשלגן יכולה למנוע שבץ או תמותה," סיכמו החוקרים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine