AstraZeneca חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם החברה הבריטית Orca Pharmaceuticals לפיתוח תרופות נגד מגוון מחלות אוטואימוניות עבורם לא קיימים כיום טיפולים פומיים בטוחים ויעילים.
העסקה לשלוש השנים תתמקד במעכבים ל- retinoic acid–related orphan nuclear receptor gamma (RORγ). על פי AstraZeneca, RORy מסייעת להפיכתם של אוכלוסיית תאי חיסון (CD4+ T cells) לתאי T-helper 17 המפיקים ציטוקינים המעוררים את תגובת מערכת החיסון. אף על פי כן, פעילות עודפת של תאי TH17 ותאי חיסון אחרים המבטאים RORγ קשורים למצבים כגון inflammatory bowel disease, arthritis, multiple sclerosis ו- psoriasis.
תחת תנאי ההסכם, AstraZeneca תזכה בגישה ל- RORγ inhibitors המפותחים על ידי Orca ותשלב את הנ”ל בתוכניותיה. לענקית התרופות תהיה האפשרות לרכוש את התרכובות המפותחות על ידי Orca בתום שיתוף הפעולה, בעסקה שעשויה להכניס 122.5 מיליון דולר לחברה מאוקספורד.