צריכה מוגברת של סידן, באם מהדיאטה ובאם מתוספי תזונה, אינה משפיעה השפעה משמעותית מבחינה קלינית על צפיפות העצם או על הסיכון לשברים, כך מצאו שני מחקרים שפורסמו ב- BMJ.
בהסתמך על מידע ממחקרי קוהורט או ממחקרים אקראיים בדקו החוקרים האם צריכת סידן מגבירה את צפיפות העצם או מפחיתה את הסיכון לשברים בקרב אנשים מעל לגיל 50.
במחקרים שכללו כ- 14,000 נבדקים נצפתה עלייה קלה (1%-2%) בצפיפות העצם לאחר צריכה מוגברת של סידן בדיאטה או בתוספים. לדברי החוקרים עלייה כזו “אינה מתורגמת להפחתה משמעותית קלינית בסיכון לשברים.”
באופן דומה נמצא כי הסיכון לשברים לא פחת עם העלייה בצריכת הסידן בדיאטה. צריכת תוספי סידן הראתה תחילה יתרון, אשר נעלם כאשר הניתוח הוגבל למחקרים שהציגו סיכון נמוך למשתנים מתערבים. הנ”ל כללו כ- 45,000 נבדקים.
למאמר הדן בהשפעות על צפיפות העצם >>
למאמר הדן בהשפעות על הסיכון לשברים >>