תרכובת המצויה בתה ירוק עשויה להועיל לטיפול ב- rheumatoid arthritis כך מצא מחקר אמריקאי חדש שפורסם ב- Arthritis and Rheumatology.
החוקרים מצאו כי התרכובת – (epigallocatechin-3-gallate (EGCG – הורידה את הנפיחות בקרסוליים של עכברים החולים במחלה.
EGCG הוא כימיקל השייך לקבוצת ה- flavanols הקרויה catechins. הוא נפוץ בתה ירוק ובעלים יבשים של תה לבן וידוע כבעל תכונות אנטי-דלקתיות.
לאחר המתן של EGCG לעכברים חולי RA למשך 10 ימים הבחינו החוקרים כי הטיפול בתרכובת הוביל לירידה משמעותית בנפיחות בקרסוליים של העכברים.
החוקרים מצאו כי EGCG פוגע בפעילות של TAK1 – חלבון איתות מרכזי המעודד ציטוקינים פרו-דלקתיים לאותת ולעורר את תהליכי הדלקת והנזק הרקמתי המתרחשים ב- RA.