המחקר הראשון מסוגו, מצא קשר בין צריכת שומן מהחי וסיכון מוגבר לאוסטאוארטריטיס.
צוות החוקרים מה- Queensland University of Technology וה- University of Southern Queensland, שתיהן באוסטרליה, ניסה לבחון האם קיים קשר בין צריכת שומנים בדיאטה והיארעות אוסטאוארטריטיס. המחקר הסתמך על ממצאי העבר של אותה קבוצה אשר העידו כי נוגדי חמצון ותרופות נגד כולסטרול עשויים להאט את היארעות הנזק למפרקים, הקשור לצריכת חומצות שומן המצויות במזונות שונים. המחקר הנוכחי בחן באופן ספציפי את השפעתה של דיאטה עתירת חומצות שומן רוויות ופחמימות פשוטות על היארעות אוסטאוארטריטיס. מרכיבי הדיאטה הללו משקפים את המרכיבים התזונתיים המצויים במזונות מהירים – רמות גבוהות של שומן ופחמימות.
המחקר הדגים כי ייתכן ואוסטאוארטיריטיס אינה נגרמת כתוצאה משימוש ושחיקה של המפרקים, אלא הודות לתזונה אותה אנו צורכים על בסיס קבוע.
על פי הממצאים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports, דיאטה המורכבת מ- 20% שומנים רוויים ופחמימות פשוטות גורמת לשינויים דמויי אוסטאוארטריטיס בפרקי הברכיים.
“משקעים של חומצות שומן משנים את המטבוליזם ומחלישים את הסחוסים ובכך הופכים אותם לפגיעים יותר. הנ”ל, בתורו עשוי להוביל לאוסטאוארטריטיס עקב אובדן היכולת של הסחוסים לבלום זעזועים. כמו כן הודגמו שינויים בעצמות תחת אותם סחוסים על רקע דיאטה עתירה בחומצות שומן רוויות.” סיכמו החוקרים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine