במסגרת המאמר שפורסם בכתב העת Metabolism, טופלו אדיפוציטים אנושיים שניטלו ממתנדבים באמצעות cinnamaldehyde, תרכובת אורגנית הנותנת לקינמון את טעמו. המתנדבים נבדלו בגיל, במוצא האתני וב- BMI.
החוקרים מצאו כי התאים המטופלים הדגימו עלייה בביטוי גנים ואנזימים ששיפרו את מטבוליזם השומנים. כמו כן נצפתה עלייה בביטויים של חלבונים מטבוליים הקשורים ליצירת חום בתאים המטופלים.
החוקרים הציעו כי הקינמון עשוי לעודד יצירת חום, אך ציינו כי יש צורך במחקרים נוספים שיבחנו מהי הדרך הטובה ביותר לרתום את השפעותיו המטבוליות של ה- cinnamaldehyde, תוך הימנעות מתופעות בלתי רצויות.