בקרב מבוגרים, הסיכון לתמותה גדל ככול שגדלה צריכת המזונות האולטרא-מעובדים, אלו מסקנותיו של מחקר פרוספקטיבי שפורסם ב- JAMA Internal Medicine. מזונות אולטרא-מעובדים (לדוגמא, לחמים ארוזים וחטיפים) מיוצרים ממרכיבים מרובים ובדרך כלל כוללים תוספי מזון.
במחקר הצרפתי השתתפו כ- 45,000 מבוגרים מגיל 45 ומעלה שדיווחו על הדיאטה שלהם במהלך תקופה של שנתיים. לאורך מעקב של 7 שנים (חציון), 1.4% ממשתתפי המחקר נפטרו. לאחר תקנון למשתנים כגון BMI, עישון ועוד, נמצא כי הסיכון לתמותה היה גבוה ב- 14% עם כל עלייה של 10% בכמות המזונות האולטרא-מעובדים שנצרכו.
החוקרים הציעו מספר אפשרויות לקשר שנצפה – לדוגמא, כאשר מזונות מעובדים תחת טמפרטורה גבוהה, קיימת אפשרות לזיהום קרצינוגני.