אלרגיה למזון היא בעיה נפוצה מאוד: שכיחות האלרגיות האלו נעה בין 3 ל-5 אחוזים בקרב פעוטות, ומקצתם ממשיכים לסבול מהתופעה גם בבגרות. אלרגיה נגרמת בשל תגובה בלתי תקינה של מערכת החיסון לחומר שלרוב אינו מזיק, וגורמת לשלל תופעות, מפריחה וקוצר נשימה ועד לאובדן הכרה וסיכון חיים. דרך ההתמודדות העיקרית עם אלרגיית מזון היא הימנעות מוחלטת מאכילת החומר הגורם לאלרגיה, הנקרא "אלרגן".
בוטנים הם אחד המזונות האלרגניים השכיחים ביותר. מחקר מ-2017 דיווח ששכיחות האלרגיה לבוטנים בקרב ילדים עלתה בכ-20 אחוזים מאז שנת 2010 – הסיבה לכך עדיין לא ברורה, אם כי יש מספר השערות. אנשים הסובלים מאלרגיה זו צריכים לבדוק בקפדנות את רכיבי המזון של כל מוצר שהם אוכלים, שכן גם כמות מזערית של האלרגן עלולה להוביל לסכנת חיים. ישנם מחקרים המראים כי חשיפה מוקדמת לבוטנים מפחיתה את הסיכוי לפתח אלרגיה לבוטנים, ולכן כיום מנחים הורים לתת מוצרי בוטנים לתינוקות בסיכון גבוה כבר בסביבות גיל שישה חודשים, לאחר ביצוע בדיקת אלרגיה המעידה שבטוח לעשות זאת.
מאת גל פרלמן