מחקר שנערך לאחרונה בסין מגלה קשר בין צריכה תזונתית של סלניום לבין סיכון לאוסטיאופורוזיס. למרות שהמחברים לא יכלו לקבוע אם הקשר הוא סיבתי, הם קראו למחקר נוסף בנושא.
סלניום הוא מינרל קורט שחיוני לבריאות האדם. הוא ממלא תפקיד בפעילותן של מערכות רבות בגוף ונמצא במגוון רחב של מזונות, כולל דגים, רכיכות, בשר אדום, דגנים, ביצים, עוף, כבד ושום.
החוקרים ניתחו נתונים שנאספו מ- 6,267 משתתפים שביקרו בבית החולים שיאנגיא, סין.
כל המשתתפים היו בני 40 ומעלה והשלימו שאלונים מפורטים לגבי תדירות צריכת המזון.
בסך הכול, אוסטאופורוזיס תועד בקרב 9.6% מהמשתתפים – 2.3% בקרב גברים ו – 19.7% בקרב נשים. בעזרת נתוני השאלון, חולקו המשתתפים לארבע קבוצות, מצריכת הסלניום הגבוהה ביותר עד הנמוכה ביותר.
האנשים שצרכו את רמות הסלניום הנמוכות ביותר אף הדגימו את הסיכון הגבוה ביותר להתפתחות אוסטיאופורוזיס והחוקרים אף הבחינו בקשר תלוי מינון.
גם לאחר תקנון לגורמים כמו גיל, מין ו- BMI, הקשר עדיין נותר משמעותי, הן בקרב גברים והם בקרב נשים.