סקירה ומטא-אנליזה שנערכו לאחרונה לחקר צריכת החלבון, הגיעו למסקנה כי צריכת הקצבה היומית המומלצת היא בסדר עבור רוב האנשים, רוב הזמן. עם זאת, יותר חלבון אינו בהכרח מועיל.
החוקרים החלו בבחינת למעלה מ- 1,500 מאמרים בנושא תזונה, מתוכם נבחרו 18 מאמרים לבחינה מדוקדקת יותר.
המאמרים עסקו במבוגרים ובחנו פרמטרים שונים כולל צריכת חלבון, פעילות גופנית וירידה במשקל. המחקר כלל 22 מאמרים ו- 981 נבדקים. מקורות החלבון שצרכו המשתתפים כללו בשרים רזים ומעובדים באופן מינימאלי, חלב, ביצים, אגוזים, זרעים וקטניות.
הנתונים חשפו כי לחיי היומיום – כאשר אנשים אינם עולים ולא יורדים במשקל – אכילת יותר מכמות החלבון המומלצת אינה עושה דבר להרכב הגוף. המחקר לא מצא כל השלכות מזיקות, ובאופן כללי כל השפעה, בין אם שלילית או חיובית.
צריכה גבוהה יותר של חלבון רק משפרת את המסה הרזה אצל אנשים אשר מבצעים דיאטה במודע או עוסקים באימוני כוח. עם זאת, צריכה מועטה מדי של חלבון מהווה בעיה, ציינו החוקרים ומסרו כי: “מחקר זה חשוב יותר מבחינה קלינית לנשים, ובמיוחד לנשים מבוגרות שבדרך כלל צורכות כמויות נמוכות יותר של חלבון וצריכות לשמור על משקל גוף בריא ולבצע באופן סדיר אימוני כוח. “