עמידות לאנטיביוטיקה היא אחד האתגרים הגדולים ביותר שהרפואה המודרנית מתמודדת עמם כיום. השימוש הנרחב שנעשה באנטיביוטיקה בחקלאות וברפואה הוביל להיווצרות של חיידקים עמידים כמעט לכל האנטיביוטיקות הקיימות. כדי למנוע התפתחות של עמידות כזאת נוהגים לשלב כמה תרופות אנטיביוטיות בטיפול, מתוך ההנחה שגם אם החיידק יפתח עמידות לאחד מהן, השנייה תקטול אותו, מכיוון שהיא פועלת במנגנון אחר.
עמידות לאנטיביוטיקה היא מצב שבו חיידקים מצליחים לשרוד בנוכחות ריכוז קבוע של אנטיביוטיקה מסוימת, שקוטלת בהצלחה חיידקים אחרים. לאחרונה החלו חוקרים לזהות כמה מצבי ביניים בין רגישות לעמידות. אחד מהם הוא סבילות (Tolerance) של חיידקים לטיפול. במקרה הזה, החיידקים רגישים לאותו ריכוז של התרופה שקוטל חיידקים אחרים, אך הזמן הנחוץ כדי להרוג אותם ארוך יותר בכמה שעות. לכאורה מדובר בהבדל שולי, אך ראיות שהצטברו לאחרונה ממחקרים ממחישות שהיא עלולה להוביל לעמידות כשהיא משתלבת עם לחצי הברירה החזקים של טיפול אנטיביוטי.
מאת אנה ריבקין