מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Aging, מצא קשר בין מרכיב המצוי בשוקולד מריר ובין מדדים המשמשים להערכת הגיל הביולוגי.
החוקרים מצאו כי ככל שיש בדם ריכוז גבוה יותר של תיאוברומין – חומר המצוי בפולי הקקאו – כך המדדים הביולוגיים מעידים על גיל צעיר יותר.
החוקרים ניתחו נתונים, שנאספו משתי קבוצות נבדקים גדולות, מאירופה ומבריטניה, ומצאו דפוס עקבי, המעיד כי ככל שרמת התיאוברומין בדם הייתה גבוהה יותר, כך הגיל הביולוגי היה נמוך מהגיל הכרונולוגי. בין המדדים שנבדקו נכללו דפוסי מתילציה – סימנים כימיים על החומר התורשתי, המשתנים לאורך החיים ומשקפים, בין היתר, את קצב ההזדקנות.
החוקרים ציינו כי הממצאים עשויים להצביע על קשר בין מרכיב מרכזי בשוקולד מריר לבין מדדים המעידים על הזדקנות איטית יותר.

