מחקר מקרה-ביקורת, שכלל מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 ודיסליפידמיה, מצא כי צריכה יומית של חומץ תמרים למשך 10 שבועות שיפרה באופן מובהק את רמות הגלוקוז ואת הסמנים לרמות הכולסטרול (HbA1c, רמות הסוכר בצום, LDL, רמות הכולסטרול הכלליות ו-HDL).
השיפור בסמנים מעיד על פוטנציאל להפחתת הסיכונים הקרדיווסקולאריים והמטבוליים בקרב המטופלים הללו.
במחקר נכללו 50 מבוגרים בגילאים 30-60, שחולקו בצורה אקראית לקבוצת המחקר, שקיבלה 20 מ”ל של חומץ תמרים מידי יום במשך 10 שבועות, ולקבוצת הביקורת שקיבלה פלסבו למשך תקופה דומה. מודלים ממוחשבים, שבחנו דינמיקות מולקולריות, דימו והעריכו את המנגנון הטיפולי של חומץ התמרים. הסימולציות הצביעו על אינטראקציות בין המרכיבים הפעילים בחומץ ובין חלבוני מפתח הקשורים לתחלואה קרדיווסקולארית.





