במסגרת תוכנית “מטפלים בנפש”, חברת התרופות טבע חוברת זאת השנה השנייה ל- “מאיץ החוסן בשדרות” – אקסלרטור לסטארטאפים שמפתחים פתרונות חדשניים להתמודדות עם טראומה וחרדה • השנה נבחרו 13 מיזמים טכנולוגיים שעתידים להשפיע על עתיד בריאות הנפש בישראל ואף בעולם.
הכתבה בשיתוף טבע
מאז אירועי השבעה באוקטובר, רבים מאיתנו מתמודדים עם מציאות רגשית לא פשוטה. הטראומה, בין אם אישית, משפחתית או לאומית משפיעה על התפקוד, על מערכות היחסים ועל שגרת היומיום. המודעות לטיפול נפשי אמנם הולכת וגדלה, אבל מול הביקוש הגובר, נוצר מחסור אמיתי באנשי מקצוע, במיוחד כאלה שמוכשרים לטיפול בטראומה. ואם לא די בכך, אז גם המטפלים עצמם, שנחשפים מדי יום לסיפורים קשים ולכאב מתמשך, זקוקים לתמיכה ומענה.
בעקבות זאת, חברת טבע, מחברות הביו-פארמה המובילות בעולם, יזמה את התוכנית הפילנתרופית שלה, “מטפלים בנפש” – מהלך רחב היקף שנועד להכשיר אלפי מטפלים ו-“מגיבים ראשוניים” בתחום הטראומה, לחזק את החוסן הישראלי, ולאתר טכנולוגיות שיכולות לייעל את תהליכי הטיפול, להרחיב את הנגישות למטופלים, ולספק גם תמיכה נפשית למטפלים עצמם. במסגרת היוזמה, טבע משתפת פעולה זו השנה השנייה עם “מאיץ חוסן לשדרות” – אקסלרטור לסטארטאפים הפועלים לפיתוח פתרונות לקידום תחום בריאות הנפש, הטיפול בטראומה וחיזוק החוסן האישי, הקהילתי והארגוני.
מאת: מאיה בניטה
באדיבות: גלובס