סקירה חדשה מגלה כי צריכת יתר כרונית של פרוקטוז, בעיקר דרך משקאות קלים ומזונות אולטרה מעובדים, מעלה את הסיכון לפגיעה בכבד.
על פי ממצאי הסקירה, כבד שומני לא אלכוהולי קשור עם צריכה גבוהה של פרוקטוז. המטבוליזם המהיר של הפרוקטוז בכבד תורם לאגירת שומן, ובכך גדל הסיכון למחלת כבד שומני לא אלכוהולי ולעמידות לאינסולין, מצב אשר עשוי להתקדם לפגיעה קשה בתפקודי הכבד.
כיום לא קיים טיפול תרופתי ספציפי לכבד שומני לא אלכוהולי, ולכן מומלץ לאמץ הרגלי דיאטה בריאים ולצמצם את צריכת הפרוקטוז. הרגלי אכילה בריאים, כגון דיאטה ים תיכונית והפחתת צריכת הפרוקטוז הינם המפתח למניעה ולשליטה בתחלואת הכבד.

