חומצות שומן מסוג אומגה 3 ידועות כמפחיתות דלקת סיסטמית, אך מחקר חדש מצא כי הן למעשה מעלות את רמתם של סמנים דלקתיים מסוימים.
במסגרת המחקר נאסף מידע על נבדקים מגיל הלידה ועד אחרי הגיעם לגיל 30. החוקרים מדדו דלקת באמצעות סמנים ביולוגיים בדם, ומצאו כי חומצות שומן אומגה 3, המצויות לרוב בדגים שמנים ובתוספי מזון, הניטלים עקב יתרונותיהם האנטי דלקתיים, היו קשורות למעשה עם עלייה בסמני הדלקת. כמו כן מצאו החוקרים כי יחס גבוה בין אומגה 6 לאומגה 3 היה קשור באופן עקבי עם רמות גבוהות של סמנים ביולוגיים לדלקת בגוף.
“האמונה, כי אומגה 3 מפחיתה דלקת או סיכון לתחלואה, הובילה להמלצה גורפת על דיאטות ספציפיות, כגון דיאטה ים תיכונית, ולשימוש בתוספי מזון, אך הממצאים האחרונים מאתגרים תפיסות אלו”, כך סיכמו עורכי המחקר.