חלבונים וחומר גנטי של נגיף האינפלואנזה H5N1 נמצאו בחלב מפוסטר בארה”ב, אך מחקר, שנערך בבית החולים המחקרי לילדים סיינט ג’וד, מצא כי חלקיקי הנגיף הלא פעילים הללו מהווים סיכון מועט או לא מהווים סיכון כלל לבריאות הציבור.
על רקע התפרצות התחלואה בפרות החלב בארה”ב, אובחן הזיהום גם בחלב הנמכר בבתי המסחר. אף על פי כן, תהליך הפיסטור הורג את הנגיף.
החוקרים ניסו לבדוק האם חלקיקי הנגיף הלא מדבקים מסוגלים לעורר את מערכת החיסון, ומצאו כי החלב המזוהם בחלקיקים שעבר פיסטור לא השפיע באופן מהותי על מערכת החיסון במודלים מעבדתיים. חלב לא מפוסטר עדיין מהווה סכנה לבריאות הציבור, כך על פי המחקר, שפורסם בכתב העת Science Advances.