מחקר בריטי גדול מצא כי בעוד שדיאטה עשירה בחומרים מזינים עשויה לשפר את רמת האושר ותחושת המטרה, היתרונות הנצפים שזורים עם מצב הרוח, מצב הבריאות והרמה האקונומית.
במחקר נכללו בני 50 ומעלה, ונותחו שאלוני תזונה מתוקפים. המדגם הסופי כלל נבדקים בגיל 69.3 בממוצע. הנבדקים צרכו בממוצע 2 מנות של פירות וירקות מידי יום, בעוד ששומנים לא רוויים תרמו כ-2.5% מכלל הצריכה הקלורית היומית. כמחצית לא צרכו דגים, ובאופן כללי תועדו רמות גבוהות של שמחה וסיפוק.
נמצא קשר חיובי קל בין צריכה של פירות וירקות ובין איכות חיים, אף לאחר תיקנון לנוכחות של תסמיני דיכאון. אף על פי כן, הקשר עם אושר וסיפוק איבד את מובהקותו הסטטיסטית לאחר תיקנון לנוכחות תסמיני דיכאון ותחלואה ממושכת.




