האם צריכת חלב ניגר מסייעת למניעת שברים בגילאים מבוגרים? מחקר חדש מפינלנד מגלה כיצד בחירת מוצרי החלב הנצרכים משפיעה על הסיכון לשברים בצוואר הירך בקרב נשים. המחקר, שפורסם בכתב העת האירופאי לתזונה, בדק האם צריכת מוצרי חלב משפיעה על הסיכון בטווח הארוך לשברים בקרב נשים בוגרות מפינלנד.
הממצאים מעידים כי צריכת חלב ניגר מפחיתה את הסיכון לשברים אוסטאופורוטיים ולשברים אחרים, כאשר צריכה של גבינות מפחיתה את הסיכון לשברים בצוואר הירך.
מחקר הקוהורט כלל מעקב של מעל ל-25 שנים אחר כ-14 אלף נבדקות, שנולדו בין השנים 1932-1941. הנבדקות דיווחו על צריכת מוצרי החלב שלהן, כמו גם על היארעות שברים..
נמצא כי נשים, שצרכו כמויות בינוניות או גבוהות של חלב ניגר, נהנו מהפחתה מובהקת של עד 26% בסיכון הכללי לשברים ושל עד 36%, בסיכון לשברים אוסטאופורוטיים.