האם הדיאטה משפיעה על הסיכון להתלקחות של מחלות מעי דלקתיות? מחקר חדש שנערך בהולנד מגלה תרכובות מזון ספציפיות, העשויות להשפיע על המאזן בין הישנות והפוגה.
המחקר כלל 135 נבדקים בגילאים 19-68, שנמצאו בהפוגה בתחילת המחקר. התלקחויות אירעו בקרב 41 נבדקים לאורך חציון של 29 חודשים. ניתוח רנדומלי שימש על מנת להעריך את הצריכה של 768 תרכובות מזון שונות.
נמצא קשר בין הצריכה של 75 תרכובות שונות וניבוי הפוגה, כאשר הערך המנבא השלילי עמד על מעל ל-77%. השפעה זו נצפתה ברובה כתוצאה מהצריכה של חומצות שומן, כולל קצרות שרשרת, לא רוויות ורוויות, כמו גם עם הצריכה של אתנול, ונילין ועוד.
אף על פי כן, חלק מהממצאים נמצאו סותרים. לדוגמא, חומצות מסוימות, שנמצאו גבוהות בקבוצת ההפוגה, דווחו בעבר כמשפיעות לרעה על שלמות דופן המעי, וכמגבירות את הסיכון להתלקחויות.





