תזונה עתירת חלבון היא כבר לא רק למתאמנים שבונים שרירים. הביקוש הגובר – בין אם בשל מגמות בריאותיות, השפעת מגפת הקורונה או השימוש הגובר בתרופות GLP-1 – עוזר לנפח גם את ההכנסות של יצרניות המזון. אבל האם זהו טרנד בריא או אובססיה מוגזמת.
לצד שקיות הצ’יפס במעבר של החטיפים בסופר, רשתות מזון ממלאות את המדפים גם בחטיף גרגירי חומוס קלויים, נגיסוני גבינה וחטיפי בשר מיובש. חלופות עתירות חלבון החלו להופיע לצד מזונות דלי שומן וסוכר. אזור מאכלי החלב עמוס במאכלים לא מוכרים ברחבי העולם כמו ה”יוגורט” האיסלנדי סקיר או משקה החלב הקווקזי, קפיר. תזונה עתירת חלבון נהפכה למיינסטרים. במקום המראה השדוף, ידוענים הפכו את המראה השרירי לאופנתי. התופעה נמצאת על סף האובססיה.