בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק • לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה.
במהלך ועידת ישראל לעסקים ה-32 של גלובס, הרצה יונתן לבנדר, סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG ישראל, על עתיד מערכות הבריאות ועל האופן שבו הטכנולוגיות החדשות ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק.
בתחילת דבריו, ציין לבנדר כי חדר מיון מבוסס טכנולוגיות מתקדמות כבר קיים. לדבריו, בשבועות האחרונים נחשף בעצמו לחוויות המטופלים: “הייתי עם הבת שלי במיון לפני כמה שבועות, וחוץ מלהגיד לרופאים ולאחיות תודה, אין מה לעשות, התהליך עדיין לוקח כמה שעות. אתה מרגיש שאתה צריך לרוץ ולהיות על זה. השאלה אם זה יכול להשתנות, ואנחנו חושבים שכן. אנחנו עושים את זה בתל השומר”. בהמשך הציג לבנדר את הסיבות המרכזיות לכך שלטענתו ה-AI משנה את חוקי המשחק במערכת הבריאות: קבלת החלטות מבוססות דאטה, היכולת להאיץ תהליכי בריאות מונעת, התאמת חוויית המטופל באופן אישי וצמצום העומסים. לדבריו, “אנחנו משופעים בדאטה, במיוחד על תושבי מדינת ישראל. אין הרבה מדינות שיש להן דאטה על כל אחד מאיתנו כחולה”.
מאת: סתיו ליבנה
באדיבות: גלובס




