נשים שאכלו יותר ירקות ופירות הציגו סיכון נמוך יותר ללקות בסרטן שלפוחית השתן בהשוואה לנשים שאכלו פחות, כך מצאו חוקרים מהמרכז לחקר הסרטן באוניברסיטת הוואי.
המחקר נערך כחלק ממחקר קוהורט מולטי-אתני שהחל בשנת 1993 וניסה לבדוק את הקשר בין דיאטה, תזונה, גורמים גנטיים והסיכון לסרטן.
במחקר שארך 12.5 שנים השתתפו 185,885 מבוגרים, לאורך המחקר אובחנו 581 מקרים של סרטן פולשני בשלפוחית השתן – 152 נשים ו-429 גברים.
לאחר תקנון למשתנים המגבירים את הסיכון לסרטן, כולל גיל ועישון, מצאו החוקרים כי הנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של פירות וירקות הציגו את הסיכון הנמוך ביותר לסרטן שלפוחית השתן.
המחקר שפורסם ב- Journal of Nutrition מצא כי נשים שצרכו יותר ירקות צהובים-כתומים הציגו סיכוי נמוך ב- 52% ללקות בסרטן שלפוחית השתן בהשוואה לנשים שצרכו מעט ירקות צהובים כתומים.
הממצאים מעידים כי צריכה גבוהה של הויטמינים A, C ו- E מפחיתה את הסיכון לסרטן שלפוחית השתן.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine