חוקרים מאוניברסיטת רוצ'סטר זיהו כי קטונים (ketones) מונעים תהליכים מסוימים, המתרחשים ברשת ההיפוקמפוס של המוח. ממצאים אלו נוספים לתגליות של מחקר קודם, שהדגים כי קטונים מסוגלים להקל על השפעות נוירולוגיות וקוגניטיביות.
החוקרים השתמשו במודל עכבר, והתמקדו בהיפוקמפוס, כמו גם באזורים במוח, האחראים ללמידה ולזיכרון. הם מצאו כי עמידות לאינסולין פוגעת בהיבטים שונים של הפעילות הנוירולוגית, כולל פעילות סינפטית, הולכה עצבית, סינכרוניזציה, פלסטיות סינפטית ומאפיינים של פוטנציאל הפעולה.
לאחר מכן הוזנו העכברים בצורה מסוימת של קטונים, תוצר לוואי המופרש מהכבד, כאשר הגוף שורף שומנים במקום גלוקוז ליצירת אנרגיה. החוקרים מצאו כי הפעילות הסינפטית, שנפגעה מהעמידות החריפה לאינסולין, השתפרה, כמו גם ההולכה העצבית, הסינכרוניזציה והפלסטיות הסינפטית.