מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת רידינג, מצא כי צריכת אגוזי מלך בארוחת הבוקר משפרת את מהירות התגובה המנטלית.
במחקר השתתפו 32 צעירים בני 18-30. בניסוי הראשון הנבדקים קיבלו ארוחת בוקר, שכללה 50 גרם אגוזי מלך, ובניסוי השני קיבלו ארוחת בוקר דומה, אך ללא אגוזי מלך. לאחר מכן בוצעו מבדקים קוגניטיביים לאחר 0, 2, 4 ו-6 שעות.
החוקרים מצאו כי לאחר צריכת אגוזי המלך הודגמו תוצאות טובות יותר במבחנים, הקשורים לתפקודים ניהוליים, כגון קבלת החלטות ושליטה בדחפים. תוצאות מפתיעות נצפו במבחני הזיכרון, כאשר שעתיים לאחר צריכת האגוזים הודגמו דווקא תוצאות טובות פחות, אך לאחר 6 שעות הודגמו תוצאות טובות יותר.