סקר שנערך לאחרונה באוסטרליה ופורסם בגיליון אפריל של ה- Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine מצא כי 73% מהילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז סובלים גם מהפרעות שינה בינוניות עד קשות אשר משפיעות הן על אותם ילדים והן על הוריהם. הבעיות הנפוצות שנמצאו היו קשיים להרדם, התנגדות ללכת לישון, ועייפות במשך היום.
על פי מחברי המחקר, זהו המחקר הראשון שהדגים כי בקרב ילדים עם ADHD, אלו הסובלים מהפרעות שינה סובלים גם מאיכות חיים ירודה יותר ומנוכחות נמוכה יותר בבית הספר וכי הוריהם סובלים גם הם מבריאות מנטאלית ירודה יותר ומהיעדרויות תכופות יותר מהעבודה.
על רופאי הילדים לבדוק האם ישנן הפרעות שינה במהלך כל בדיקה והערכה של ילד הסובל מ- ADHD.
ADHD הינה ההפרעה המנטאלית הנפוצה ביותר בילדים והיא משפיעה על כ- 11% מבין הילדים האוסטרליים בגילאים 6-17. כ- 50% מההורים לילדים הללו מדווחים כי לילדיהם ישנן בעיות שינה.
החוקרים בדקו 239 ילדים בגיל הממוצע של 11.7 הסובלים מ- ADHD כאשר תוצאת המחקר העיקרית כללה דיווח של המטפלים על איכות השינה של הילד ב- 4 השבועות האחרונים ותוצאת המחקר המשנית הייתה בחינת התפקוד של הילד, המטפלים בילד והמשפחה.
על פי דיווח המטפלים, 28.5% מהילדים סבלו מבעיות שינה קלות ו- 44.8% מהילדים סבלו מבעיות שינה בינוניות עד קשות. בהשוואה לילדים ללא בעיות שינה, הילדים שסבלו מבעיות שינה הציגו איכות חיים ירודה יותר וסבירות גבוהה יותר לאחר או להחמיץ ימי לימוד.
רק 45% מהמטפלים בילדים דיווחו כי נשאלו על ידי הרופא המטפל בילד על נוכחות של בעיות שינה ומתוכם רק 60% דיווחו על התייחסות לבעיה.
כמו כן מצאו החוקרים כי מטפלים לילדים עם בעיות שינה נטו יותר לסבול מדיכאון, לחץ, חרדה ואיחורים לעבודה.
החוקרים מסכמים ואומרים כי על הרופאים המטפלים לתת את הדעת לממצאים האחרונים הללו ולטפל בהם בהתאם.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine