ה- CDC ממליץ למבוגרים אמריקאים (גילאים 18-64) המתעתדים לבקר בארצות בהן הכולרה אנדמית או אפידמית להתחסן נגד המחלה באמצעות מנה בודדת של ה- lyophilized CVD 103-HgR vaccine
(Vaxchora).
על מנת להגביל את החשיפה, על אנשים המתכננים לבקר במדינות בהן קיימת התפרצות של המחלה לנקוט בהרגלי היגיינה טובים , כמו גם להקפיד על המזונות והמשקאות הנצרכים על מנת למנוע זיהום בכולרה.
אנשים המצויים בסיכון גבוה להיחשף למחלה כוללים אנשים המתכננים לבקר חברים או קרובים, עובדי בריאות, סגלי סיוע שנקראו עקב התפרצות המחלה ואנשים המתכננים לבקר באזורים נגועים למשך פרקי זמן ארוכים. אנשים העלולים להימצא בסיכון מוגבר עקב חשיפה לכולרה כוללים אנשים עם סוג דם O, אנשים עם רמת חומציות נמוכה בקיבה כתוצאה מטיפול תרופתי להורדת רמות החומציות או כריתת קיבה חלקית ומטיילים ללא גישה נוחה לשירותי הבריאות.
אין לתת את החיסון לאנשים שטופלו באנטיביוטיקה במהלך השבועיים האחרונים היות וטיפול שכזה עשוי לפגוע ביעילות החיסון. יתר על כן, באם קיימת אינדיקציה לטיפול ב- chloroquine, יש לתת אותו 10 ימים לפחות לאחר החיסון.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine