דיאטה בסגנון ים תיכוני קשורה בסיכון מופחת לפתח דיכאון, כך מדווח כתב העת Archives of General Psychiatry.
10,000 מבוגרים צעירים בספרד מילאו שאלונים שניסו להעריך הרגלי אכילה בסגנון ים תיכוני (פירות רבים, ירקות, דגים, אגוזים, דגנים וקטניות. המעטה בצריכת בשרים ומוצרי חלב שמנים, צריכה מתונה של אלכוהול ויחס גבוה של חומצות שומן רוויות למול לא רוויות).
לאחר 4 שנות מעקב בממוצע נמצא כי אנשים שנקטו בדיאטה שכזו בדביקות, הציגו סיכון יחסי מוקטן לדווח על אירועים של דיכאון. צריכה מרובה של כל אחד מהמרכיבים הבאים: פירות ואגוזים, קטניות ודגים נמצאה כקשורה באופן עצמאי עם סיכון מופחת לדיכאון.
מחברי המחקר העריכו כי האפקט שנצפה קשור בהשפעה המועילה על תפקוד האנדותל, אשר עשוי בתורו לשפר את היצור של חומרים נוירוטרופיים – עליהם דווח כי ביכולתם להפחית דיכאון.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine