מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", ניסה לבחון אם קיים קשר סיבתי בין חומצות שומן לא רוויות ובין דלקת בפרקי הברך והירך.
המחקר התבסס על רנדומיזציה מנדליאנית ועל מידע גנטי.
החוקרים ניתחו את ההטרוגניות של הקשרים הסיבתיים בין צריכת חומצות שומן מסוג אומגה 3 ובין דלקות בפרקי הברך והירך. הניתוח מצא ראיות עקביות, המעידות על קשר סיבתי בין צריכת חומצות שומן מסוג אומגה 3 ובין הסיכון לדלקות פרקים.
החוקרים אף בחנו קשרים סיבתיים בין חומצות שומן מסוג אומגה 6 ובין דלקות פרקים. נמצא קשר פוטנציאלי בין חומצות שומן מסוג אומגה 6 ובין סיכון מופחת לדלקות פרקים.