יתר לחץ דם מהווה חשש מתמיד ומשמעותי לבריאות הציבור, המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם, ומגביר את הסיכון למחלות לב, שבץ ואי ספיקת כליות. המצב מאופיין בלחץ דם גבוה וממושך, העשוי לנבוע ממנגנונים שונים, כולל פעילות יתר של מערכת הרנין-אנגיוטנזין, דלקת ועקה חימצונית. טיפולים תרופתיים גורמים לעיתים לתופעות לוואי, ולכן קיים צורך לחפש אחר חלופות טבעיות.
חלבוני הביצה ידועים כבעלי תכולה גבוהה של חלבונים באיכות גבוהה, כמו גם פפטידים פעילים ביולוגית בעלי תכונות נוגדות חמצון, נוגדות דלקת ומפחיתות לחץ דם.
המחקר העריך את התכונות נוגדות לחץ הדם של חלבוני הביצה בקרב חולדות עם יתר לחץ דם. ממצאי המחקר מדגישים את הפוטנציאל של hydrolysates בחלבוני הביצה, ובעיקר אלו עם רמות נמוכות של ovotransferrin כטיפול טבעי יעיל ליתר לחץ דם.