אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

עמוד הביתמאמריםלמה הם עושים את זה? החיידקים שמחקים נגיפים

למה הם עושים את זה? החיידקים שמחקים נגיפים

מחקר מצא שחיידקים מייצרים מקטעי חומר תורשתי הארוזים באריזה דמויית-נגיף, המסייעים להם להפיץ תכונות כמו עמידות לאנטיביוטיקה ולהתמודד עם מצבי מצוקה.

העברת גֵנים אופקית היא תהליך שבו חומר תורשתי עובר בין פרטים מאותו מין או אף בין מינים שונים, אך לא באמצעות רבייה. לחיידקים יש כמה מנגנונים שמאפשרים להם לשתף גֵנים עם אחרים. באחד מהם, הם מייצרים חלקיקים דמויי נגיף המכילים מקטע מתוך ה-DNA של עצמם, ואלה עשויים להיכנס לתוך חיידקים אחרים ולהיטמע בהם. עד כה לא היה ברור איך החלקיקים הללו נוצרים ולאיזה צורך. כעת זיהו חוקרים מארצות הברית ומבריטניה את החלבונים המשתתפים בתהליך, והראו שהחלקיקים הללו שותפים בתהליכי תיקון של נזקים לחומר התורשתי ומסייעים לחיידקים במאבק ההישרדות.

העברת גֵנים אופקית היא תהליך נפוץ מאוד אצל חיידקים, שמסייע להם בין השאר לרכוש תכונות שמועילות להם כגון עמידות לאנטיביוטיקה. לכן חשוב לנו במיוחד להבין את המנגנונים שמאחוריו. ידועים כיום שלושה מנגנונים עיקריים להעברה של גֵנים מחיידק לחיידק. ראשית, כשחיידק מת, מקטעי DNA שלו עשויים להשתחרר ולהיטמע בחומר התורשתי של חיידק אחר. שנית, נגיפים שמדביקים חיידקים עשויים לשאת איתם גֵנים מחיידק אחד לאחר. ולבסוף, יכולה להתרחש העברה ישירה של חומר תורשתי בין חיידקים באמצעות מבנה דמוי צינורית המחבר ביניהם.

מאת: דר' גל חיימוביץ'

לכתבה>>

מאמרים נוספים

brain 14.3
גירוי מוחי עמוק משפר את הזיכרון ומעודד צמיחת נוירונים בתסמונת Rett
מחקר חדש, שנערך לאחרונה בארה"ב, מדגים כי גירוי מוחי עמוק לאזורים ספציפיים במוח מביא לשיפור מובהק וממושך ביכולות הזיכרון בקרב עכברים עם תסמונת Rett....
covid 21.8
אם אין לחם, שיאכלו נגיפים
בניגוד לכל מה שחשבו עד כה, מתברר כעת שיש לנגיפים טורפים טבעיים, ושלפחות מין אחד של ריסניות משגשג בדיאטה שמבוססת עליהם בלבד. אנחנו מכירים את הנגיפים בראש...
covidddd8
חיסונים הפחיתו את הסיכון ל-long COVID ב-50%
מחקר חדש, שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine, בחן את נטל התחלואה ואת הסיכון ל-long COVID במהלך פנדמיות הטרום דלתא, הדלתא והאומיקרון. הקוהורט...
אלצהיימר
הקשר בין בריאות המעיים ומחלת האלצהיימר
מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה, בחן את המידע הקיים בנוגע ליחסי הגומלין שבין המיקרוביום במעי ומחלת האלצהיימר. המיקרוביוטה במעי עשויה להשפיע...

עדכוני רישום

חיפושים מובילים

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "המרגיע הבינלאומי – תפקיד המגנזיום במערכת העצבים המרכזית"
  • 21:50 – 21:30
    "מיומנו של רוקח קליני, התערבויות רוקחיות הלכה למעשה. חלק שלישי"
לפרטים נוספים והרשמה
  • 20:50 – 20:30
    "כבדהו וחשדהו – גישה מאוזנת לטיפול מושכל באופיואידים"

 

  • 21:20 – 21:00
    "פטריית עור ופצעים בפה – הטיפול האידיאלי"

 

  • 21:50 – 21:30
    "טיפול תרופתי חדש בהפרעה בזקפה-חדשנות והזדמנות"
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "פריצת דרך בטיפול בהשמנה ותחלואה קרדיומטבולית"
  • 21:50 – 21:30
    "טיפול באימנוגלובולינים: תובנות והסתכלות לעתיד"
לפרטים נוספים והרשמה
  • 20:50 – 20:30
    "טיפול בורזניו (אבמציקליב) בסרטן שד"

 

  • 21:20 – 20:30
    "ניהול הטיפול בחולה הקוליטיס: מהאחות ועד הרוקח/ת"

 

  • 21:50 – 21:30
    "לבריקיזומב (אבגליס) – אפשרות טיפולית מבטיחה לאטופיק דרמטיטיס"
לפרטים נוספים והרשמה

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות