עמוד הביתמאמריםFDA מזהיר: יש להימנע משימוש במשחות שיניים שמקורן בסין

FDA מזהיר: יש להימנע משימוש במשחות שיניים שמקורן בסין

בהמשך לאזהרות קודמות, בנוגע לתכשירים המכילים דיאתילן גליקול ((diethylene glycol (DEG), הידוע גם בשמות כמו:  "diglycol" או"diglycol stearate", ה- FDA מזהיר את הציבור מפני שימוש במשחות , שיוצרו בסין, העלולות להכיל את החומר הרעיל. דיאתילן גליקול משמש כנוגד קפיאה (antifreeze) וכממס.

למרות של- FDA אין מידע אודות מקרי הרעלה שקרו בארה"ב, הסוכנות ממליצה לצרכנים לנקוט משנה זהירות על מנת למנוע נזקים באוכלוסיות מיוחדות כגון וחולים במחול כליה או כבד ולהימנע מחשיפה כרונית לחומר הרעיל.

ה- FDA מזהיר את הצרכנים מפני השימוש במוצרים הבאים: Cooldent Fluoride; Cooldent Spearmint; Cooldent ICE; Dr. Cool, Everfresh Toothpaste; Superdent Toothpaste; Clean Rite Toothpaste; Oralmax Extreme; Oral Bright Fresh Spearmint Flavor; Bright Max Peppermint Flavor; ShiR Fresh Mint Fluoride Paste. היצרנים הנם: Goldcredit International Enterprises Limited; Goldcredit International Trading Company Limited; Suzhou City Jinmao Daily Chemicals Company Limited.

 

המוצרים נמכרים לרוב במחירים נמוכים במיוחד.

בעקבות הדיווחים על נוכחות החומר הרעיל במשחות השיניים שהתגלו בסין ובפמנה, ה- FDA הגביר את הפיקוח והבדיקות של משחות שיניים ומוצרים דנטאליים אחרים המיובאים לארה"ב. פקחי הסוכנות זיהו ועקבו משלוח אחד של משחות שיניים שהכילו כ- 3% DEG למרות שעל תווית המוצר לא היה כל ציון לנוכחותו.

הרעלת DEG מהווה פגיעה חמורה בב הציבור. בעקבות דיווחים על הרעלות שהתרחשו במספר מדינות בדרום מזרח אסיה ובפנמה, ה- FDA פרסם לאחרונה אזהרה מפני שימוש בסירופים כגון סירופ נגד שיעול  וסירופ אצטאמינופן (פרצטאמול) והנחיות מיוחדות לעוסקים בהכנות רוקחיות לנקוט משנה זהירות מפני שימוש בממתיק שכיח להכנת תכשירים הנמכרים ללא מרשם שעלול להכיל DEG.

 

 

לידיעה  >>

הידיעה הועברה ע"י דר' אילנה שומכר- צה"ל

 

 

 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / ולפוראט
 באדיבות ויקירפואה        Valproic acid  ולפוראט         מעבדה   טוקסיקולוגיה בדם   ...

עדכוני רישום

חיפושים מובילים

וובינרים קרובים

 

  • 21:20 – 21:00
    "Iron deficiency – who, why and how"

 

  • 21:50 – 21:30
    "האם התרופה מגיעה לאתר המטרה? אירוצ׳מבר מתווך בין  המשאף למטופל"
לפרטים נוספים והרשמה

 

  • 20:50 – 20:30
    "דלקות בדרכי השתן, מה חשוב לרוקחים לדעת?"

 

  • 21:20 – 21:00
    "ברזל מהטבע, ברזל מהחיים"

 

  • 21:50 – 21:30
    "הטיפול החדש בהשמנה-גישות חדשות ופרקטיקה קלינית"
לפרטים נוספים והרשמה
  • משבר האופיואידים בעולם
  • אופיואידים בישראל
  • מושגי יסוד הקשורים לאופיואידים
  • כאב כרוני ואופני הטיפול בו
  • הנחיות קליניות לשימוש יעיל ובטוח
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "דלקת בדרכי השתן – האם אנטיביוטיקה
    היא הפתרון היחיד?"

 

  • 21:50 – 21:30
    "כיצד ניתן לעזור לגברים הסובלים
    משפיכה מוקדמת?"
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "ניהול מחלת ה CLL – תפקידו של הרוקח"

 

  • 21:50 – 21:30
    "האופיואידים הסינטטיים והסמים הג'יהדיסטיים של מועדוני הלילה, וה החדשה בתחום האופיואידים"
לפרטים נוספים והרשמה

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר