מחקר שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine טוען כי הסיכון ללקות במחלת הגאוט (Gout) פוחת ככול שהצריכה של ויטמין C עולה.
47,000 גברים ללא גאוט מילאו שאלונים הנוגעים לדיאטה ולהיסטוריה הרפואית שלהם, אחר הנחקרים נערך מעקב בן 20 שנה במהלכו נערכו סקירות תקופתיות הנוגעות לדיאטה ולהיסטוריה הרפואית.
ההיארעות הכללית של מחלת הגאוט הייתה 3% כאשר הסיכון ירד ככול שעלתה הצריכה של ויטמין C (הן בדיאטה והן דרך תוספי מזון).
ניתוח רב משתני אף מצא הפחתה של 17-45% בסיכון ללקות במחלה עבור צריכה של 500-999 מ”ג עד 1500 מ”ג ויטמין C ליום וזאת ביחס לצריכה של 250 מ”ג ליום.
החוקרים סיכמו ואמרו כי לויטמין C היכולת להגביר את רמות הפרשת החומצה היורית בשתן (uricosuric effect) ועל כן ביכולתו לספק הגנה כנגד מחלת הגאוט.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine