השפעות הטיפול ב- DMPA ,depot medroxyprogesterone acetate על צפיפות העצם (bone mineral density – BMD) מהוות מקור לדאגה, ומחקרים שנערכו בנושא התקשו לקבוע מי מהמטופלות מצויה בסיכון מוגבר לאובדן BMD במהלך הטיפול.
מטרת המחקר הנוכחי היתה לנסות ולבחון מהם הגורמים המגינים מאובדן רב של צפיפות עצם (כפי שהוגדר כאובדן של 5% לפחות בעמוד השדרה או בצוואר הירך במהלך תקופת הטיפול ב- DMPA).
המחקר כלל 240 נשים בגיל ממוצע של 23.8 שנים. BMD נמדד בעמוד השדרה המתני ובצוואר הירך מידי שישה חודשים. מתוך 240 הנשים שהחלו את המחקר, 145 הפסיקו את הטיפול בתרופה ורק 95 השלימו את 24 חודשי המעקב. החוקרים מצאו כי 45 (47.4%) מהנשים הציגו אובדן של 5% לפחות BMD בעמוד השדרה המתני או בצוואר הירך לאחר 24 חודשים וניתוח רב משתני שנערך מצא כי אובדן זה קשור במאפיינים הבאים:
• עישון (סיכוי יחסי 3.88).
• לידה (סיכוי יחסי 0.49).
• צריכת סידן (סיכוי יחסי 0.81).
גיל, מוצא אתני, שימוש קודם באמצעי מניעה ו- BMI לא נמצאו כקשורים עם אובדן מוגבר של BMD.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי הממצאים האחרונים מעלים כי נשים מעשנות, אשר לא ילדו מעולם ואשר אינן צורכות רמות מספקות של סידן בדיאטה, מצויות בסיכון מוגבר לאובדן של BMD במהלך הטיפול ב- DMPA. נשים אלו זקוקות ליעוץ נוסף וזאת על מנת להמנע מהסיכונים הנגרמים כתוצאה מאובדן שכזה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine