לאכילת פירות וירקות טריים ישנה השפעה מועטה על הסיכון ללקות בסרטן, בהשוואה לאלכוהול והשמנה חולנית, כך עולה מדיווח חדש.
פרופ' טים קיי, אפידמיולוג מאוניברסיטת אוקספורד סקר ראיות העולות ממחקרים קודמים שניסו לבדוק האם אכילת פירות וירקות מונעת סרטן. הוא סיכם כי למרות שלאכילת פירות וירקות יש יתרונות ברורים, ישנן ראיות מועטות המעידות כי הם מגנים מפני סרטן. פרופ' קיי מצא ראיות חזקות בהרבה המעידות כי עודף משקל או השמנה חולנית, ושתייה של כמות אלכוהול גדולה מהמומלץ מגבירים את הסיכון לסרטן.
מידע למטופלים:
• לאכילת פירות וירקות ישנה השפעה מועטה על הסיכון ללקות בסרטן, וזאת בהשוואה להשמנה חולנית וצריכת אלכוהול.
• הפסקת עישון נותרה הדרך הטובה ביותר להפחתת הסיכון ללקות בסרטן.
• אין להתעלם מהחשיבות של שמירה על משקל תקין והפחתה בצריכת האלכוהול.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine