דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים לאחר myocardial infarction מפחיתה את הסיכון לתמותה, כך מצא מחקר שפורסם ב- BMJ.
החוקרים ניתחו מידע ארוך טווח על הדיאטה וגורמי סיכון אחרים של יותר מ- 4,000 עובדי מערכת הבריאות שעברו MI, 9 שנים לאחר ה- MI, אנשים שהשתייכו לחמישון הגבוה של צריכת הסיבים, הציגו סיכון נמוך ב- 25% למות מכל סיבה. סה”כ, נצפתה ירידה של 15% בסיכון לתמותה עבור כל עלייה של 10 גרם/יום בצריכת הסיבים.
הקשר החזק ביותר נצפה עבור סיבים המופקים מדגנים. יתרון משמעותי נצפה אף בקרב אנשים שצרכו כמות גדולה של סיבים תזונתיים לאחר ה- MI. הממצאים נותרו מובהקים סטטיסטית גם לאחר תקנון לגורמים אחרים העשויים להשפיע על סיכויי ההישרדות לאחר MI, אף על פי שהחוקרים ציינו כי הם מודעים לעובדה כי לא ניתן היה להתייחס לכל גורמי הסיכון.