צריכה גבוהה של חלבונים מפחיתה את הסיכון לשבץ, כך מצאה מטה-אנליזה שפורסמה בכתב העת Neurology.
החוקרים בדקו את תוצאותיהם של 7 מחקרי קוהורט פרוספקטיביים שכללו כ- 250,000 נבדקים. לאורך חציון מעקב של 14 שנים, הציגו הנבדקים שצרכו את כמויות החלבון הגבוהות ביותר, סיכון נמוך ב- 20% ללקות בשבץ, בהשוואה לנבדקים שצרכו את כמויות החלבון הנמוכות ביותר – לאחר תקנון רב-משתני. עבור כל עלייה של 20 גרם בצריכה היומית, נצפתה ירידה של 26% בסיכון לשבץ. חלבונים מהחי סיפקו הגנה רבה יותר מחלבונים מהצומח.
החוקרים ציינו כי בשלושה מהמחקרים, דגים היוו את המקור העיקרי לחלבון, “ייתכן כי ניתן להפחית את הסיכון לשבץ על ידי ההחלפה של בשר אדום במקורות חלבון אחרים כגון דגים.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine