שינויים קלים בסוגי המזונות העשירים בחלבונים ובפחמימות שאנו צורכים עשויים להשפיע השפעה משמעותית על היכולת להימנע מעלייה במשקל בטווח הארוך. כמו כן, שינויים בצריכה של פחמימות מזוקקות עשויים להגביר או לשנות את השפעתם של מזונות עשירים בחלבונים על העלייה במשקל או הירידה במשקל.
בהתבסס על מעל ל- 16 שנות מעקב אחר כ- 120,000 גברים ונשים משלושה מחקרים אמריקאים מצאו החוקרים כי דיאטות עם עומס גליקמי גבוה הנובע מאכילה של דגנים מזוקקים, עמילן וסוכרים קשורות עם עלייה במשקל. מחקרים קודמים מצאו קשר בין העומס הגליקמי של הדיאטה – וכתוצאה עלייה ברמות הסוכר בדם – ובין מחלות כרוניות כגון סוכרת סוג 2 אך הקשר בין העומס הגליקמי של הדיאטה ועלייה במשקל לא היה ברור דיו.
בין ממצאי המחקר העיקריים שפורסמו:
• צריכה מרובה של בשר אדום ומעובד הייתה קשורה משמעותית עם עלייה במשקל.
• צריכה מרובה של יוגורט, פירות ים, עוף ללא עור ואגוזים קשורה עם ירידה במשקל.
• עלייה בצריכה של מוצרי חלב, כולל גבינות שמנות, חלב מלא וחלב רזה, לא גרמה לעלייה במשקל או לירידה במשקל.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine